Tuesday, 6 November 2012

Syukur!



Siapa yang tak takut jika Tuhan menarik
segala rezeki yang dilimpahkan kepada kita
sebelum ini?

Siapa yang tak takut jika Tuhan mengambil
semula semua insan-insan disekeliling kita dalam
sekelip mata?

Siapa yang tak takut jika terpaksa hidup
bersendirian tanpa ada siapa untuk kita mengadu,
bergurau senda dan menambakan kasih.

INGAT! Kita tidak tahu dimana Tuhan nak berikan
kita rezeki, bagaimana punca rezeki kita dan bila ianya
akan tiba. 

Tetapi, jangan sesekali kita LUPA untuk
mengucapkan syukur kepada-Nya walaupun mendapat
hanya sekecil-kecil rezeki. Jangan pernah berhenti untuk
berusaha. Jangan sesekali. InsyaAllah

Kejayaan, Kekayaan Dunia Dan Akhirat Akan Bersama Kita.

Thursday, 1 November 2012

Kesabaran diuji.

As Salam.

Alhamdulillah, 2 bulan ni terlampau banyak benda jadi. Suka, duka. semua ada. Betul betul menguji kesabaran & ketabahan.

Start dari wedding haritu, punya lah banyak ujian dan cubaan. Abah sakit, baju tak siap, adoii. pening kepala dibuatnya. hampir hampir give up tanak kawen. wuuuu~ Tapi, Alhamdulillah semuanya berjalan lancar even lepas sanding, abah kena admitted ke ward. :'(



Time convo pulak, mak abah tak dapat attend. Tuhan je tau perasaan masa tu. 4 tahun aina idamkan mak abah, adek adek tgk aina naik pentas amek scroll. Nak mak abah bangga dengan aina tapi. Kita hanya merancang. Kesihatan abah tak mengizinkan. Seharian mogok nangis dalam bilik. Puas jugak si suami nak memujuk. Aina tau, mak abah pon sedih. Syukur suami dan mak (mertua) sangat memahami. Sanggup melayan kerenah aina ni sampai ke petang. Bila tgk gambar-gambar balik, terkilan sebab tak ada gambar full dengan adik adik & family. 




Last weekend reception sebelah lelaki. Ermm. Jgn ckp lah. Mak andam punya lah spoil. Tatau nak ckp mcm mana. Geram je rasa. Lain mintak, lain dapat. Semua benda tak cantik. Erghh! malas nki cter. Menyakitkan hati. Abah pon tak dapat join sebab 2 hari before tu abah pengsan, tak sedarkan diri. Sedeyh jugak. :( Tapi yg bestnya kawan kawan ramai datang. Tak sangka. Terutama "abg abg" & geng Al Falah. Alhamdulillah. hehe. 

Ya Tuhan, betul betul Kau menguji kesabaran hambaMu ini. Tuhan je tahu mcm mana rasanya. Sujud syukur sebab si suami sentiasa memahami & ada di sisi. Betul org cakap. Dalam kegembiraan pasti ada kesedihan. Dalam kesedihan akan ada kegembiraan. Sebab tu la org ckp setiap yg berlaku pasti ada hikmahnya. Kan? Takpe lah, Allah Uji, tanda Allah sayang. So belajar untuk Redha. :')


Semoga lepas ni, aina terus kuat & tuff. 1 je yang aina betul betul harapkan. Semoga ABAH diberi kesihatan yang baik dan berpanjangan. Amin. Aminn Ya Rabb. 




Wednesday, 3 October 2012

Untitled.

Salam. 

Alhamdulillah. Sebulan sudah menjalani hidup sebagai bini org. Peneman idup suami. Tukang masak. Tukang cuci. Tukang kemas. Segala jenis tukang yg berkaitan. So far, my life is ohsem. Walaupon ade sikit sikit yg terkucil. Sikit je. eheh. Sebelum tu nak bagi tau entry kali ni aina nak tulis panjang panjang [anjang sebab dah lama tak update. haha. Sapa malas baca, cancelkan je. Bukak new tab, bukak Fb! haha

Macam mana rasa lepas kawen?

Urmm. If bercerita part yg diluar bilik tidur, alhamdulillah. setakat ni membahagia kan. Sangat sangat. :) Masih lagi dalam proses nak kenal suami aina ni macam mana org nya. Suka makan apa. Apa yg die tak suka. Apa habit die. Truthfully, bersyukur sebab suami aina ni simple org nya. Tade la cerewet mana. Cuma bab makan, ada pening sket. Sebab nya. Ye la, we both membesar dalam 2 keadaan family yg berbeza. So, kebanyakan apa yg hubby suka makan, aina tak pernah makan and tak pernah masak and ada jugak yg tak pernah tau langsung. So, mmg kena refer kat sifu aka ibu mertuaku. Haha. Nasib baik la cik eton sporting org nya. awal awal lagi aina dah ckp yg aina tak pandai masak. So mmg setiap kali balik umah cik eton, jadi habit tgk dia masak kat dapur. Nampak senang. Men campak campak je. Tapi bler masak sendiri lain rasanya. Biasala air tangan org tak sama. haha. Bak kata suami, pandai tak pandai no 2. Yg penting rajin nak belaja. hehe. 

Sebenarnya aina ni tade la buta kuali sangat. Maksudnya tade la langsung tak pandai masak. Perempuan kan. Dulu dulu masa kecik kecik mmg mak rajin ajak ke dapur. Cuma nya, sepanjang zaman anak dara aina aina mmg banyak duduk luar. Sekolah asrama, matriks, u. So mostly duduk hostel. Mana nak pegang senduk bagai. Bler cuti, balik umah mak, forsure la nak rasa mak masak. haha. Setakat lauk lauk kg tu boleh la. Lepas la. Even kadang kadang kena jugak call mak tanya nak masuk apa dulu. haha. Nak masak yg pelik pelik mmg kena google resepi la. Tapi i told my hubby yg aina ni tak pandai masak LANGSUNG. haha bukan niat nak tipu, cumanya tanak la dia expect lebeyh lebeyh. Tapi sebulan ni, alhamdulillah tak pernah lagi la die merungut aina masak tak sedap. And aina pon rasa nikmat memasak. Bila kte penat penat masak. Hubby balik. Makan tambah tambah. Kita yg tgk ni pon kenyang sama. 

Dalam bab lain pulak. Ok je. hari hari rutin harian sama je. Urmm. kalau tanya apa part yg paling best biler dah kawin ni, urmm for me. Aina suka bler time lepas solat jemaah then we both ngaji sama sama. Dengar suami baca doa. Wuuu. Syahdu sangat sangat. For me itu la saat paling membahagiakan. Tak tipu pon. :')

Kalau nak tau part part dalam kelambu, Sendiri rasa la. Kawen cepat cepat. HAHAHA 

Lastly, sebenarnya Kalau pandai kawal keadaan. Give and take, insyaALLAH tak menyesal pon kawen awal. Ada jugak org persoalkan, tak kerja lagi dah kawen. Tapi bg aina, bila dah kawin ni, dah ada tanggungjawab, aina rasa tade apa lagi yg aina nak kejar. Rumah besar ke, keta besar ke.Tade. Biarlah duduk rumah sederhana. Pkai keta JCE setiap masa.  Sebab for me, if i can be a good wife to my husband & be a good mum to my children itu la kejayaan sebenar aina. Saya dah ada syurga duniya saya sendiri. :) 

P/s : sebenarnya bukan senang nak jd seorg ISTERI. -.-

Tuesday, 18 September 2012

Marriage.


Salam.


Alhamdulillah, sudah masuk minggu ke 3 menjadi isteri kepada seorang lelaki. Sujud syukur dengan penuh kehambaan kerana dikurniakan seorang suami yang tersangat sangat sempurna bagi saya. Alhamdulillah juga untuk kebahagiaan selama 3 minggu ini.Semoga kebahagiaan ini berpanjangan dan berkekalan. :)

For my dear husband,


You are the man beyond my dreams, the man I wanted to marry, the man I would marry again, the first one I think about when I wake up and the last one I think about when I go to bed. Thank you for being there with me through the very thick and thin moments of life, I cannot imagine a life without you. Much Love!


Tuesday, 3 July 2012

A Moment To Remember

Thanks for being my friend
Thanks for listening when no one else would
Thanks for being there for me when no one else could
Thanks for telling me what I needed to hear instead of what I wanted to hear 
Thanks because if it wasnt for you I would be lost


















Gonna miss you.
Gonna miss us.
Gonna miss our time. 


:')

Thursday, 28 June 2012

Wishing You~

With each year I'll love you more.
 Remember that your best years are still ahead of you and I'll be there for every up down and in between.

HAPPY BIRTHDAY Sayang! :)



Bila sampai masanya. :')

Oh. Diam tak diam. Dah sampai penghujung masa untuk berpisah. 
Bila masuk bilik sorang sorang, sayu je rasa. 
Bila pandang mata semua orang, mulut tak perlu berbicara.
Biarkan hati yang marasa. 

Sampai sudah masa untuk kita berpisah.

InsyaALLAH bukan untuk selama lamanya.
Sampai sudah masa unuk kita mengejar cita cita.

InsyaALLAH semua akan berjaya.

Terlalu banyak yang hendak di kata.
I just didnt get the right words.
Semoga kebahagiaan dan kejayaan milik semua.
Doa dan harapan sentiasa ku utuskan kepada Yang Esa.
Semoga kita berjumpa lagi di suatu masa. 
Terima kasih untuk segala galanya.
Pahit, manis, suka dan duka selama 4 tahun bersama. :)

.Final year. SGG. KDSE. Ghadis Shantek.


Much Love.
AINA

Sunday, 24 June 2012

GIRLFRIENDs

Friendship is a promise made in the heart. 
Silent.
 Unwritten.
 Unbreakable by distance.
 Unchangeable by time.





Gonna miss you girls. :')


Sunday, 17 June 2012

:)



I've loved one person unconditionally. He's the most caring, and generous, and charming and flat out the funniest guy I'll ever know.
He's my father.

HAPPY FATHER's DAY ABAH!

Your little girl,
AKAK. 



Tuesday, 5 June 2012

Sikit je lagi. . .

Almost 4 years ada di UTM ni. Too many things happen. But the most important part, this coming Thursday, viva for my FYP! yeaahh. Menunjukkan perjalanan degree ni hampir tamat ke penghujungnya. Semoga ALLAH permudah kan segala urusan. kami kami semua. Tawakal ila ALLAH. ;)

** Start counting for my Big Day. 2 months to go! Duh!

Thursday, 31 May 2012

untitle

Bila mana Mulut Tak Bisa Berkata-kata,
Biarkan Hati Berbicara.

**Enjoy the Silence. 

Friday, 11 May 2012

Update.

Salam.

Hyeee! Sebenarnya tengah mamai mamai jugak ni. Malam tadi stay lab untill 4 pagi. Gler rajin an? Kalau mak abah tau mesti kembang kembang idung diorg. muahaha. BTW nak share ni, semalam kte ngn Kak Nina pegi dengar forum pasal KAWEN MUDA. wohaaaaaa. ;)

Korang korang mesti fikir, "eleh, die dah nak kawen mmg la dengar talk pasal tu". Tapi bagi kite, semua org yang nak kawen tak kesah lah bila, dimana, dengan siapa patut dengar talk malam tadi. Such a VERY GOOD discussion. BAAAANNNYAAAAKKKKK sangat ilmu yang dapat. Huuuu. Tak rasa rugi pon luangkan almost 2++ hours dalam DSI. Tambah plak panel panel nye Glerr Bessttt! haaa. Gelak je sepanjang masa. ;)

Tapi lepas dengar talk mlm tadi, hati ni rasa berbelah bahagi pulak. Half mcm lagi semangat nak kawen, banyak dapat pahala. Tuhan sayang. Syaitan kecewa. Sunnah Nabi. But half lagi mcm, err. dah betul betul ready ke nak kahwin ni? I mean bukan ready dari segi luaran but dalaman. Ustazah cakap persediaan paling utama sebelum kahwin is IBADAH and AKHLAK. huuu. Terus rasa nak nangis. Feel like, yeke aku ni dah ready nak jadi isteri yang baik. Nak jadi ibu? Contoh yg baik ke pd anak anak aku? Nak nangis lagi! Yela kite nak kawen, nak dapat redha Tuhan. Bukan sebab suke suke saja saja je. Bukan sebab nak halal kan pegang pegang segala bagai semata mata *even itu salah satu penyebab nya* Tapi the  main is, bg kite dengan kawen ni la kite bley dapat pahala banyak. Buat ape ape semua dapat pahala besar. Tapi tapi tapi. Bler fikir balik, sekarang ni amal ibadat pon tunggang langgang, ape lagi akan datang? tsk tsk tsk T___T

Tapi bak kata Abhuzar, "jangan berhenti mencari ilmu. tu je kunci dia. kalau nk kira betul2 ready, mmg subjektif sgt. kene bertindak dr skrg la!" 

Yup, betul betul. Its Good la kalau dah ada kesedaran and dah tau tindakan yang perlu diambil. But the thing is, sekuat mana kita nak memulakan action. kann? Kite harap sangat sangat Cik Lee pon dengar jugak talk mlm tadi. Yela, nak melayari bahtera rumah tangga ni bukan senang. Dua dua kena take move nak maintain kan bahagia akan datang. :) Tapi sebab Cik Lee tade malam tadi, so kte dah catitkan point point penting. Jap lagi time die tgh drive, kite bagi ceramah kat die plak. hehehe.
Okeylah. Got to go. Sebab sebenarnya kite tgh chat dengan kwn lama kite ni. Nak suruh die pilih color untuk wedding kite nanti. Warna yg kita pilih dah kena 'curi' org. wuuu :'(
Doakan kita dapat jadi wife and mummy yang terbaik akan datang. Bye! Assalam. ;)

Tak sabar nak tggu saat "aku terima nikahnya"




Wednesday, 25 April 2012

Wahai Bakal Imamku. :')


Di saat engkau meminta diri ini, lihatlah agama yang ada dalam diriku..
Kerana aku akan mendidik bakal-bakal zuriatmu akan datang.
Jangan kau pandang akan kecantikan luaran yang ALLAH anugerahkan ini.
Kecantikan luaran ini ada pada setiap wanita. Dan bukan ku pinta.
Sekiranya engkau bakal menjadi imam pada solat malamku.
Bimbinglah aku menjadi yang terbaik untuk keluarga kita.

Dan andai ada salahku,
Tegurlah aku dengan penuh kelembutan dan kebijaksanaan
Andai tercetus rasa amarahku,
Belailah rambutku dengan penuh rasa kasih dan cinta.
Andai aku lupa
Ingatkanlah aku dengan penuh kasih sayang

Andai hilang rasa cinta dan kasihmu terhadap diri ini.
Ingatlah bahawa diriku ini amanah ALLAH terhadapmu.



Saturday, 14 April 2012

Najwa. Najwa. *geleng geleng kepala*

Tadi baru call Along, die cakap siang tadi Najwa main kat bilik belakang  (stor) and suddenly die terjumpa gambar ex saya. Dan ini perbualan mereka. 

Najwa : Mama, mama! ini siapa?
Along  : Ini Acip.
Najwa : Oh! ini la yang mummy sayang.
Along  : Hish! mana ada. Mummy kan dah ada Cik Lee.
Najwa : Tak la. Mummy kan tak sayang Cik Lee. Mummy marah marah Cik Lee.
Along  : Mana ada! pandai pandai ke kakak ni.
Najwa : Iyee. Kakak tau. Mummy panggil Cik Lee kan Abang.
Along  : Abes yg ni? *tunjuk gambar*
Najwa : Mummy panggil Sayang.
Along  : Dah la kakak. Pandai sangat lah die.
Najwa : Memang laaa.


HAHAHA. Tergelak mummy dengar kak oiiii. Budak budak. Innocent sangat. Tak tau pape. Nasib baik la Cik Lee cool org nye. Tak de la kecik kecik ati. *muah muah* :)

BTW, today his wedding actually. Alhamdulillah dah selamat menjadi seorang suami. Semoga menjadi suami yang mithali. Congratulation for both of you. InsyaALLAH doa yang baik baik sentiasa mengiringi kalian. Semoga bahagia sehingga hujung nyawa and dikurniakan zuriat yang Soleh and Solehah. Amin. InsyaALLAH. :)


Wednesday, 28 March 2012

Bye! :')

Sometimes love just isn't enough. Sometimes we have to let go of something that once meant the world to us. Not because we want to. But because we have to. And life will keep going with or without them. Life doesn't stop for you, or for anyone else. It's hard, but there are those amazing moments that make you who you are. Don't sit around crying when you let someone go. Someday you'll be okay again. :')

Bye.




Monday, 26 March 2012

::The End::

Kawan,

Biarkan kisah ini berlalu pergi.
Sematkan segalanya dalam hati.
Biar kita simpan sampai mati.
Kau tahu, terlalu banyak hati yang telah disakiti.
Jangan kau menoleh lagi.
Impian lama tak mungkin menjadi realiti.
Teruskan kejar apa yang kau impi selama ini.

Kawan, 

Terima kasih kerana hadir memenuhi episod dalam drama diri ini,
Terlalu banyak yang aku pelajari dari setiap yang terjadi.
Berdoalah pada Ilahi.
Semoga kita semua diberkati.
Semoga kita bersua kembali.
Bersama kebahagiaan yang kita miliki.

Sayang,

Terima Kasih untuk kesabaran dalam diri.
Terima Kasih kerana cuba memahami.
Terima Kasih untuk setiap saat berada disisi.

Sayang,

Maaf atas segala kekhilafan perasaan ini.
Ia hanya kelemahan dan kekurangan diri.
Yang terlalu leka dibuai diulit kenangan semalam 
Ketenanganmu sentiasa menambat hati.
Percayalah, akan ku cuba perbaiki diri.

Untuk kita sama sama mengecapi kebahagiaan yang abadi. 



Sometimes you just have to realize that you can't have it all. You can't fix what you've done. You need to move on & try to be happy, even if it’s the hardest thing you'll ever have to do.





Sunday, 25 March 2012

Listen.



Dreams
Thats where I have to go
To see your beautiful
Face anymore I stare at a picture of you
And listen to the radio

Hope, hope there's a conversation
We both admit we had it good
But until then its alienation I know that much is understood,
And I realise..

If you ask me how I'm doing
I would say I'm doing just fine

I would lie and say that you're not on my mind
But I go out, and I sit down at a table set for two
And finally I'm forced to face the truth
No matter what I say I'm..
Not over you,
Not over you

Damn, damn girl you do it well, and I thought you were innocent
Took this heart and put it through hell, but still your magnificent
I, I'm a boomerang, doesn't matter how you throw me
I turn around and I'm back in the game, even better than the old me
But I'm not even close without you

If you ask me how I'm doing
I would say I'm doing just fine
I would lie and say that you're not on my mind
But I go out, and I sit down at a table set for two
And finally I'm forced to face the truth
No matter what I say I'm..
Not over you

And if I had the chance to re-new
You know there isn't a thing I wouldn't do
I could get back, on the right track
But only if you'd be convinced
So until then..

If you ask me how I'm doing
I would say I'm doing just fine
I would lie and say that you're not on my mind
But I go out, and I sit down at a table set for two
And finally I'm forced to face the truth
No matter what I say I'm..
Not over you
Not over you
Not over you
Not over you

WAIT & SEE


If we're meant to be together.
Let it be.
If fate wants us to be forever
Let's wait and see.


Saturday, 24 March 2012

FAILED! -.-'




Just had our first fight last night. 
Oh. Dah lama tak gaduh gaduh.
Lupe how to dealing with it.
Hmm, tade hal pon sebanarnya.
Cuma, when he is not around rasa mcm kosong.
Pastu mcm rindu glerr even baru je lepas anta kat Sri Puteri and bas die baru je gerak.
Pastu mcm nak buat perangai sebab nak perhatian.
Padahal hakikatnya aku sendiri tau keadaanya.
Mungkin jugak akibat cik bulan datang mengambang plus banyak esaimen.
haaa. lagi laa. sengaje je nak cari penyebab nak menangis. 
Lempangkan pehlish!


Actually aku sendiri HATE this feeling.
It just when we LOVE somebody TOO MUCH. ergh!
But, im lucky sebab Cik Lee jenis yang cool and tak melenting lenting.
He know how to control me better then myself. ** ni yang best becinta dengan org tua, siyes tak tipu.**
Huuu. Tak Gojes pon mcm ni kan?  
Adoi! failed. -.-'

Tak pe lah, As long as I know You think about me, Im good. :')


** Yang tambah tak best, pg tadi CiK Lee call before start climbing, aina mamai pastu tak ingt ape die cakap. Wuuuu. tsk tsk tsk. Rasa mcm nak request kat MAXIS suruh buat pencawang kat semua gunung yg ada kat Malaysia ni. Hunn, cepat la balikk. :'( 

Thursday, 15 March 2012

SORRY! TRULY SORRY.

Look, im sorry. 
Im sorry for bothering you.
 Im sorry for all the texts I send you. 
Im sorry for IMing you the second you get online. 
Im sorry I keep asking if youre free to hang out.
 Im sorry I ask random questions.
 Im sorry that I ask about your life. 
Im sorry that im a bother to you.
 Im sorry that I always recite all those silly friendship quotes.

But heres the truth.
 Im not sorry for any of those things; 
I only did it because you’re my friend.
 What im really sorry for is that you don’t realize how much our friendship means to me.
 Im sorry that I have a deep worry that this friendship wont last much longer. 
Im sorry I wanted to talk to you. 
Im sorry I wanted to get your opinions and advice on things.
 Im sorry I wanted to hang out with you. 
I just thought that’s what friends did. 
Im sorry I was willing to do anything to get your attention.
 I didn’t know being friends was too much to ask from you.
 Im sorry that im now left with only memories of what used to be.

 Please do me one favor,
 when you see the tears gently falling down my cheeks, don’t try to comfort me.
 I don’t need a reminder of how I could always tell you everything, how you'd sit by me and just hold me while I cried. 
So please, if this is over, then lets just say our goodbyes and walk away and not look back, because I cant believe that a friendship I once held so dear to my heart is now fading to nothing. 
Now thats really what Im sorry for.



** I really i meant it! 


Monday, 12 March 2012

. . . . . . . . .

I was always there for you, when no one else was. Always.

Remember that.

Tapi sekarang kau dah happy, bahagia, kau lupakan aku.

Alah, nama pun manusia kan?

I only exist to you when you need something. :')

Thursday, 8 March 2012

HEY GORGEOUS! :)

EVERY WOMAN SHOULD HAVE:

1. One old boyfriend you can imagine going back to and one who reminds
you of how far you've come.
2. Enough money within your control to move out and rent a place on
your own, even if you never want or need to.
3. Something perfect to wear if the employer or man of your dreams
wants to see you in an hour.
4. A purse, a suitcase and an umbrella you're not ashamed to be seen with.
5. A youth you're content to move beyond.
6. A past juicy enough that you're looking forward to retelling in it your
old age.
7. The realization that you are actually going to have an old age and
some money set aside to help fund it.
8. A set of screwdrivers, a cordless drill and a black lace bra.
9. One friend who always makes you laugh and one who lets you cry.
10. A good piece of furniture not previously owned by anyone else in
your family.
11. Eight matching plates, wineglasses with stems and a recipe for a
meal that will make your guests feel honored.
12. A resume that is not even the slightest bit padded.
13. A feeling of control over your destiny.
14. A skin care regime, an exercise routine and a plan for dealing with
those few other facets of life that don't get better after 30.
15. A solid start on a satisfying career, a satisfying relationship and
all those other facets of life that do get better.

EVERY WOMAN SHOULD KNOW:

1. How to fall in love without losing yourself.
2. How you feel about having kids.
3. How to quit a job, break up with a man and confront a friend without
ruining the friendship.
4. When to try harder and when to walk away.
5. How to kiss a man in a way that communicates perfectly what you
would and wouldn't like to happen next.
6. How to have a good time at a party you'd never choose to attend.
7. How to ask for what you want in a way that makes it most likely
you'll get it.
8. That you can't change the length of your calves, the width of your
hips or the nature of your parents.
9. That your childhood may not have been perfect, but it's over.
10. What you would and wouldn't do for love or more.
11. How to live alone, even if you don't like it.
12. Who you can trust, who you can't, and why you shouldn't take it
personally.
13. Where to go-be it your best friend's kitchen table or a charming inn
hidden in the woods-when your soul needs soothing.
14. What you can and can't accomplish in a day, a month, a year.
15. Why they say life begins at 30.

HAPPY WOMEN'S DAY gurls! 

Tuesday, 6 March 2012

:: Dugaan ::


Dugaan, ujian, halangan yang melanda.
Bukan kehendak saya.
Bukan juga kesukaan saya.


Tapi Saya tahu. 
Allah hanya nak saya dekat dengan-NYA.
Allah tak nak saya terleka dan terus terlupa.
Mungkin juga saya terlalu hanyut dengan dunia.
Baru saya tahu, begitu ramai yang menyayangi saya.
Tanpa ada batasnya.




Ya Rabb. Thanks for remind me. Again and again. :')





Monday, 23 January 2012

Tutup Tirai sem 1 11/12

Salam. 

Bismillah. :)
Alhamdulillah, tamat sudah semester 1 untuk 2011/2012
Kawan kawan yang lain dah seminggu dah becuti tapi aina baru nak balik esok.
Malas nak berebut rebut dengan orang plus setelkan semua kerja untuk sem ni.
Rindu sangat dengan family. Sangat Sangat. Tak sabar nak turun bas esok.
Sampaikan tak boleh nak lelapkan mata malam ni. hihi. 

Semester ni, alhamdulillah. Berjalan dengan lancar.
Even boleh dikira dengan jari berapa hari aina tdo sebelum subuh.
Final year student mmg mcm ni kot? 
Takpe la. Pengorbanan untk masa depan.
Semoga terbalas segalanya.

Oh, takda apa lagi yang aina nak bebelkan.
Dapat borak panjang dengan besties plus kemenangan bergaya Man U,
 Harini dah cukup membahagiakan. hik hik.
Tak sabar nak balik!

Happy Holiday peeps!
Enjoy la puas puas. Sem depan sambung sengsara balik. :)
Take care!
Oh lupa, HAPPY CHINESE NEW YEAR! *yam seng*


Oh, lupa lagi. Aina ada pakwe baru sekarang. :)
Ni dia orang nya :


Seriously, he makes me crazy! *melting*
Ok dah. bai. 

Tuesday, 17 January 2012

Peringatan dari Tuhan. :')

Salam. 

Dear Peeps.


Semalam petang i had an accident masa Cik Lee nak hantar aina balik hostel. Allahuakbar. Tuhan je tau mcm mana rasa bler nampak lori besa *sangat besa* himpit kereta bahagian Cik Lee. Aina  yang dok sebelah sempat jerit jerit je suruh Cik Lee control steering dan dalam hati mengucap tak berhenti. Alhamdulillah takda kecederaan. Just terperanjat sangat sangat. Sampai tak boleh nak tdo malam. Dan ketakutan terhadap jalan raya semakin menebal. Hancur lebur terus impian nak amek lesen. TAKUT!  :(

Seriously, macam macam benda yang aina fikir. Tapi tak boleh nak diluahkan kat sini. I didnt get the words. 
-.-'

And forsure, how i realize yang mati itu pasti.
Bila? Dimana? Bagaimana? Itu yang kita perlu bersedia.
Oh. Sesungguhnya kejadian tadi adalah peringatan kepada Tuhan kepada hamba Nya ini.
Terima Kasih Tuhan.
Diberi peluang sekali lagi.
InsyaAllah akan diperbaiki. 
Thanks GOD.



**Cik Lee, i know its not your fault but i cant imagine if anything happen to you just now. Do take care. Please! T_T
 

Sunday, 8 January 2012

. . . .

Behind every girl's favorite song is an untold story- Ctkdjh Maryam.

Mine? 

Currently i love listening this song : Someone like u by adele
Ada maksud ke? Tatahu. Tatahu. >.<
______________________________________________________________


I heard that you're settled down
That you found a girl and you're married now.
I heard that your dreams came true.
Guess she gave you things I didn't give to you.

Old friend, why are you so shy?
Ain't like you to hold back or hide from the light.

I hate to turn up out of the blue uninvited
But I couldn't stay away, I couldn't fight it.
I had hoped you'd see my face and that you'd be reminded
That for me it isn't over.

Never mind, I'll find someone like you
I wish nothing but the best for you too
Don't forget me, I begged
I remember you said,
"Sometimes it lasts in love but sometimes it hurts instead,
Sometimes it lasts in love but sometimes it hurts instead, "
Yeah

You'd know how the time flies
Only yesterday was the time of our lives
We were born and raised
In a summer haze
Bound by the surprise of our glory days

I hate to turn up out of the blue uninvited
But I couldn't stay away, I couldn't fight it.
I'd hoped you'd see my face and that you'd be reminded
That for me it isn't over.

Never mind, I'll find someone like you
I wish nothing but the best for you too
Don't forget me, I begged
I remember you said,
"Sometimes it lasts in love but sometimes it hurts instead."
Yeah

Nothing compares
No worries or cares
Regrets and mistakes
They are memories made.
Who would have known how bittersweet this would taste?

Never mind, I'll find someone like you
I wish nothing but the best for you
Don't forget me, I begged
I remember you said,
"Sometimes it lasts in love but sometimes it hurts instead."

Never mind, I'll find someone like you
I wish nothing but the best for you too
Don't forget me, I begged
I remember you said,
"Sometimes it lasts in love but sometimes it hurts instead,
Sometimes it lasts in love but sometimes it hurts instead."


** Just for you to know that i really mean it. :)