Saturday, 31 December 2011

Post yang ke seghatus! :)

Salam. 

Hye peeps. Allahuakbar. Mamai mamai lagi ni.
Almaklumlah. 3 hari punye tdo dibalas dendam.
Oh, ini post saya yang ke seghatus! weeheee.
Rajin jugak Nurulaina ni. :)

For this entry, aina tatau nak tles ape.
TERLALU banyak benda yang ada dalam otak ni. 
Cuma malas nak diterjemahkan ke sini. 
Tak tau nak cari ayat yang paling sesuai.

BTW, esok dah masuk tahun baru.
Rasa sayang pulak nak tinggalkan tahun ini.
2011 yang penuh dengan suka dan duka.
Juga pengajaran dan pengalaman yang tak dapat dilupakan.
InsyaAllah benda yang berlaku menjadikan saya seorang manusia yang lebih baik dr yg sebelumnya.

Dari awal tahun, dilanda dengan masalah yang cukup hebat.
Perkenalan, percintaan, hubungan yang dibina tggal kenangan. 
Yes, kenangan yang  mendewasakan. Yang menjadikan aina lagi kuat.
Yang menjadikan aina kenal diri sendiri. Kenal istilah kawan dan 'kawan'.
Terlalu banyak ingin diluah kan. Tapi tak kesampaian. Biar aina simpan dalam hati. :)

2011 juga tahun yang aina rasa, aina dah pandai berdikari.
Ya. Berdikari dari segala segi.
Tak mengharapkan orang lain (kecuali lintas jalan) hihi.
Im proud of myself. Oh, terasa sangat dewasa. :)

2011 ini juga berikan cinta baru. (oh, bukan cinta muka buku!)
Cinta yang dewasa. Yang penuh dengan kematangan.
Yang membuka mata, hati dan jiwa.
Oh, semoga cinta 2011 ini berkekalan sehingga ke akhirnya.

2011 ini juga bertambah lagi koleksi kesayangan aina.
11.11.11 dikurniakan lelaki paling kacak didunia.
Semoga anak ini menjadi kebanggaan keluarga.
Membesar dengan didikan dan ajaran agama yang sempurna.

2011 menjadikan aina kenal dunia.
Ragam manusia, adat dan percaturan dunia.
Terlalu banyak suka dan duka.
Terlalu banyak juga tangis dan ketawa.

2011, Terima kasih untuk segalanya.
Terima kasih juga kepada semua yang terlibat.
Terima kasih untuk kenangan dan pengalaman.
InsyaAllah akan dijadikan pedoman dan panduan.
Untuk menghadapi dunia yang PENUH dengan cabaran.

Semoga Nurulaina untuk 2012 menjadi Nurulaina yang lebih baik dari sebelumnya.
------------------------------------END----------------------------------------




Friday, 30 December 2011

Don't cry because it is over, smile because it happened!

Last week, one of my BEST friend chat dengan aina. 
Dia kata dia baru break up dengan boy dia.
I feel sorry for her.
And aina nasihat apa yang patut.
Apa yang buatkan aina impress,
my friend cakap, die doa hari hari. 
Nak jadi kuat like me. :)
Oh, terharu.

And then today, tetiba aina dapat msg.
Dr someone yang tak dikenali.
Die pon mengalami nasib yang sama.
Break up.
Tak boleh lupa boy nya.
And mintak nasihat aina. 
Oh, terharu kuasa dua.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------
First, 
Allahuakbar, aina bukan sesiapa pon.
Tak kuat mana pon.
Cuma ape yang aina percaya,
Bler dah tertulis die bukan jodoh kita,
Apa lagi yang mampu kita buat?

Kawan, kita ni manusia biasa.
Kita kena percaya pada janjiNya.
Setiap apa yang terjadi ada hikmahnya.
Tuhan kan sebaik baik Perancang
Tuhan Tahu apa yang terbaik untuk kita.
Slalu kita dengar ayat ayat ni kan?
Kalau kita pegang semua nya.
InsyaAllah setiap apa yang terjadi diterima dengan hati yang tenang.
Syaratnya, percaya dengan hati. Sepenuh hati.

Oh, aina bukan lah seorang yang sempurna.
SANGAT TIDAK sempurna. Masih terlalu banyak cacat cela.
Tapi, siapalah kita nak meratap sayu berlebihan.
Percayalah Tuhan akan beri yang lebih baik dari yang sebelum nya.
Kenapa perlu kita nak berduka cita.

Kawan, yang terutama jangan sesekali kita berdendam.
Jangan menunding jari menyalahkan sesiapa.
Aina percaya kalau betul kita sayang kan seseorang,
Biarlah dia gembira walau dengan apa jua pilihannya.
Doakan lah yang terbaik untuk semua.
Mungkin kita juga terlalu banyak khilafnya.

Mengadu lah dengan Sang Pencipta.
Hanya DIA yang lebih mengerti.
Apa yang tersirat di muka bumi.
DIA juga lah yang memberi.


Percayalah, putus cinta bukan pengakhiran hidup.
Bersyukur diberi pengalaman merasa.
Mungkin juga ini peluang memperbaiki segala galanya.
Mungkin juga sebelum ni kita terlalu lalai dan leka.
Sehingga membelakangkan dari yang sepatutnya.



Muhasabah diri sendiri, 

Mungkin kita juga belum layak untuk dijadikan isteri.
Seterusnya, Siap kan diri. Siapkan beperibadi.


Untuk bertemu dengan calon suami.
Berdoalah kita berjumpa dengan cinta sejati.
:)

p/s: somehow bersyukur jugak sebab benda terjadi sebelum kahwin.
kalau dah kahwin, tak pasal pasal dapat title jandooo.
Mintak dijauhkan, nauzubillah. 



** Kawan, ini BUKAN nasihat. Siapalah saya untuk menasihati sedangkan diri ini masih terlalu banyak yang nak diperbaiki. Apa yang dicatatkan ini anggap lah perkongsian  dari pengalaman sendiri yang tak seberapa. Oh, mari sama sama jadi perempuan yang tuff! Semoga berbahagia selamanya. :)



Monday, 26 December 2011

Surat untuk awak.


Dear awak,


It has been the most amazing 5 months of my life and we have come a very long way and stuck by each other's side through a lot of pain. You have shown me what it's like to love and be loved and that's my happiness. You've help me to understand a lot of things that people don't think i understand. And it make me a very strong person.
You also teach me that to be mature, you have to be an adult. But to be in love you have to be nothing but a human being with a heart. That very true. 

Its all I need to have the most amazing life I can possibly have and thank you for it. :)


** okeyh, terlebih jiwang. penangan bunga 3 kuntum. -.-"

".....Be mindful of Allah, and Allah will protect you. 
Be mindful of Allah, and you will find Him in front of you.
If you ask, ask of Allah; if you seek help, seek help of Allah......"

Semoga kita sentiasa dekat dengan-NYA.
Semoga kita tidak tergolong dalam golongan yang tidak bersyukur atas nikmat-NYA.
Semoga kita menjadi hamba yang terpilih mendapat Hidayah-NYA
Semoga kita berada dalam lindungan dan rahmat dari NYA
Aminn

Selamat malam. :)


** Tuhan, permudahkan segala urusan pada hari esok.
Jadikan aku manusia yang lebih baik dari sebelumnya.

Sunday, 25 December 2011

better.

Saya.
Saya berusaha sebaik mungkin untuk mengubah hidup saya.
Untuk menjadi manusia yang lebih baik.
Untuk menjadi hamba yang lebih baik.
Untuk menjadi muslimah yang lebih baik.
Untuk menjadi anak yang lebih baik.
Untuk menjadi kawan yang lebih baik.
Untuk menjadi kekasih yang lebih baik.



 Namun,
Saya seorang yang lemah.
Sangat lemah.
Saya lemah dengan godaan.
Saya lemah dengan ujian.
Saya lemah dengan dugaan.
Saya selalu mengeluh.
Saya selalu menangis.
Saya selalu putus asa.

Jadi.
Sila bantu saya.
Jangan tinggal saya.
Jangan gelakkan saya.
Saya perlukan tangan.
Untuk membimbing saya.
Tolong doakan saya


Semoga
Dipermudahkan jalan perjuanganku.
Semoga diberkati olehNya.
Semoga mendapat keredhaannya.

Terima kasih.

Saturday, 24 December 2011

Kau kau kau. Aku aku aku.

Usah kau usik lagi hati ini.
Kenapa kau datang kembali?
Setelah lama kau menepi.
Perlukah setiap kenangan diungkit.
Suka kah kau jika hati ini menangis lagi.


Bukan aku membenci.
Apatah lagi ingin menyakiti.
Tapi aku tak mahu ingat lagi.

Cukup lah apa yang terjadi.

Jangan risau, doa untukmu sentiasa mengiringi.
Kerana kau dulu pernah ada dihati ini.
Semoga kau bahagia dengan si pilihan hati.
Kerana aku juga punya pengganti.
Yang mampu membuat aku tersenyum lagi. 



**semoga kau sentiasa diberkati. :)

Soul_sista

We Weren't Sisters By Birth
But We Knew From The Start
Fate Brought Us Together
To Be Sisters By Heart




Miss You. :')

Thursday, 22 December 2011

*sigh*

Salam. 

Allahuakbar. Astaghfirullah. 


Rasa nak mengucap panjang panjang after kelas tadi.
Oh, setelah update segala benda and buat list thing to do.

Baru nampak yang sebenar nye TERLAMPAU BANYAK sangat benda nak buat.
Oh, sangat sangat nak menangis.
Tapi, aina kan kuat. Kalau aina yang dulu boleh la nak nangis nangis. *senyum lebar lebar*
Bler terasa tensen mula nak meletus, cepat cepat call mak. Tenang dapat dengar suara mak.
Rasa mcm nak balik jumpa + hugs mak banyak banyak je.
Nasib baik rumah dekat, so boleh curi curi balik esok pagi. *thanks sayang*
Jumpa mak abah. Peluk + cium mereka amek semangat nak exam.
Nak buat mcm mana kan. Nak tak nak, Kena jugak hadapi. 
Final year student la katekan. Mcm ni la gaya nye kan?! :')

Oh Tuhan. 
Berikan hamba Mu ini kekuatan dan semangat dalam menuntut ilmu.
Berikan juga ketenangan dan lapangkan hati ku.
Jangan kau biarkan aku terus mengeluh dengan nikmatmu. 

Be strong aina. 

p/s: tadi mak pesan, kalau buat kerja nak marah marah, tensen tensen satu benda pon tak jadi. So, tenangkan hati. Makan bebanyak. Buat kerja satu satu. Kerja tak kan pernah habis selagi mata ini terbuka dan kudrat masih berfungsi. *thats why i love my mum the most, she know how to comfort me very well.*:) BTW doakan aina ye. For every single things yang aina buat. Semoga kita sama sama berjaya dunia akhirat. amin. :)

Study must come 1st (someone,2003)


IMPORTANT DATE :
23.12 (esok) - Dating ngn ayahanda. 3.30pm
24.12 (lusa) - Dating ngn kekanda (masih fikir2 nak g ke tak)
27-28.12 (selasa & rabu) - Presentation proposal.
29.12 (khamis) - Lecture KJ + Quiz
30.12 (jumaat) - Final YB T_T
1.1 (ahad) - Final YB
3.1 (selasa) - Final KJ
7.1 (sabtu) - Final Mama Sha
12.1 (khamis) - Final Dr Zul.

Things to-do :
project management (project +test)
local gov (project + test)
lab kj (GPS)
project mama. 



ok, dah! nak buat keja. babai. T____T

Tuesday, 20 December 2011

i love the way you look at me even when you don't think i'm watching.
i love the way you smile at me even when i've said the most stupidest thing. 
i love the way we can fight and hang up the phone knowing the other person wants to call back but both are too stubborn. 
i love the way you can light up my face by just walking in a room.
i love the way you look at me as you gently kiss my forehead
i love all of this, but what i love most is...you
And i can't imagine living any other way; even if i can't see you every day, your voice echoes in my head, your love remains in my heart.
And if you walk away, i know that it will be the best thing to ever walk out of my life. :)





** Tuhan, teguhkan perasaan ini untuk dirinya. Permudahkan jalan jodoh kami. Amin.


~untitle~


Oh! Sesungguh nya, aku tak akan termampu untuk membenci kamu.
Mungkin kerana kita masih bersaudara.
Atau mungkin kerana aku masih berpegang dengan ayat lama.
" a piece of my heart will always be with you"
Semoga Berjumpa kita di sana. :)


** Setiap apa yang terjadi, Tuhan Maha Mengetahui apa Hikmahnya.
Setiap apa yang Tuhan beri, itu yang terbaik untuk hambanya.

Monday, 12 December 2011

Alhamdulillah.




Terima kasih Tuhan, Untuk kebahagiaan ini.
Terima kasih Tuhan, Untuk pertemuan antara kami.
Terima kasih Tuhan, Untuk nikmat yang kau beri.
Semoga kami sentiasa menjadi hamba yang sentiasa mensyukuri.
Semoga kami tidak mudah lupa diri.
Semoga Engkau sentiasa meredhai jalan jodoh kami.


“There is no favor which Allah bestows upon His servants for which he says ‘Alhamdulillah’ except that which he gave was better than that which he took.”

** Everythings going smoothly. Seperti yang dirancang. semoga jalan jodoh kami dipermudahkan. Mohon doa dan restu kawan kawan. 

Tuesday, 6 December 2011

silent

I dont know where I am going, I cant see the road ahead me, I dont know how to get there, I dont, I just know that if Im holding your hand, even with my eyes closed, you'll lead me to the right way, even if I wont notice, that's because I have FAITH in you.


** I'm counting the days. haih.

Thursday, 1 December 2011

One step ahead?


Tuhan, permudahkan segala urusan. 
Permudahkan hambamu membuat keputusan.
Dengan penuh keyakinan dan berlandaskan iman.
Untuk merasai kebahagian yang sentiasa diinginkan.


Apa tanda seseorang itu serius cintakan anda?
"Dia akan bergerak ke arah perkahwinan. Segera."- Hilal Asyraf





menunggu masa untuk disarungkan. :)









Monday, 28 November 2011

One day. . .

Tgk pasangan pasangan muda bawak anak ke hulu kehilir, sangat mengagumi mereka. Oh! sangat menjeleskan. Dari dulu aina nak sangat kawin muda muda. Seronok dapat spent all the entire life kite dengan insan tersayang kan? How i wish to have my own happy family. Mempunyai suami yang mithali dan anak anak yang soleh. oh. Mahukan. T_T

Wahai Tuhanku, ilhamkanlah daku supaya tetap bersyukur akan nikmatmu yang engkau kurniakan kepadaku dan kepada ibu bapaku dan supaya aku tetap mengerjakan amal soleh yang Engkau redai; dan jadikanlah sifat-sifat kebaikan meresap masuk ke dalam jiwa zuriat keturunanku. Sesungguhnya aku bertaubat kepadamu dan sesungguhnya aku dari orang-orang Islam yang tunduk patuh kepadamu.

ONE DAY, INSYAALLAH. :')

Nak ade baby jgk~ 



Yup, One day. 

The Family is the Country of the heart. There is an angel in the Family who, by the mysterious influence of grace, of sweetness, and of love, renders the fulfilment of duties less wearisome, sorrows less bitter. The only pure joys unmixed with sadnes.

Thursday, 24 November 2011

SHE'S . . .

She's the girl that has a few best friends & doesn't need anymore, the girl that laughs the hardest at her own jokes.

She's the girl that will hang up on you, but then call you right back & say sorry.

She's the girl who will never leave your side when you need her, the girl who will go out of her way to cheer you up.

She's the girl who never sleeps without her teddy bear by her side, she's the girl who says she isn't ticklish, but really is.

She's the girl who will not give up on you if she really believes in you.
She's the girl who believes in loving somebody forever.



Thursday, 17 November 2011

untitle




Almost 3 am now. Still at LAB CARTO with NIDA and NAIM doing all the assignments. =.="

Oh. Pressure. Have no idea at all. Huuu. Macam mana nak siap?! 

Tuhan, permudahkan segala galanya. Terangkan hati ini untuk menuntut ilmu. :'(

Monday, 14 November 2011

Alfy! :)



Jeng jeng jeng. Ini la buah hati terbaru saya. :)
Oh! sangat Tembam. Sepet. Dan dan dan Comel. 
hik hik hik.




NAZRIEL ALFY.
With mama. :)
Tido je kejenye.

Sepet.

Adek kakak.

:)

Wuuuu. mummy nak balekk. :'(

Friday, 11 November 2011

:: Koleksi Terbaru Mummy ::

Salam!

Super duper HAPPY sangat sangat. Alhamdulillah, along selamat melahirkan baby boy die ptg tadi. Oh! tarikh santek tue. 11.11.11. :)
Now, bertambahla koleksi anak buah mummy. Lengkap lah sepasang. Aiseh. Bangge sekejap. *kembangkan idung* 

Dear NORMASDIANA RASHIDI , Congratulation! *clap clap*
Kau memang kuat okeyh! Sangat sangat mengagumi kau. Huuu. Akak menangis tauhu tak masa mak call, bagitau kau dah selamat bersalin. Oh! sangat sangat nak berada dekat dengan kau sana. huu.   Akak doakan kau jadi mama yang terbaik kat dunia ni. But forsure, kau along yang paling best! :) *kau mesti ckp aku poyo an. pastu nangis baca entry ni an*

Dear NAJWA BATRISYIA
Najwa dah jadi kakak dah. heee. Tak sabar nak tgk kakak jeles jeles dengan adek. Tak sabar jugak nak nyakat! haha. Mummy dah ade ayang baru~ :p
Jadi kakak yang baik ea sayang. We love you as always. Never change.

Untuk si Kechik Baby Boy, NAZRIEL ALFY.
Selamat Datang ke Dunia. :)
Oh! sangat tak sabar nak jumpe nak kiss and hugs kamu. Be good and healthy ya. Jgn susah susahkan mama. I hope you can read this one day and know how much we love you boy.  :) 

Lastly, ALHAMDULILLAH. Sujud Syukurku kepada-MU Thank you ALLAH for this happiness. Semoga keluarga kami sentiasa dalam lindungan rahmat dan kasih sayang-MU. Kekalkan ikatan cinta antara kami selamanya. :)


Tuhan, Selamatkan Semuanya.

Salam. 


Dear peeps. 

Now, along aina tengah bertarung nyawa nak melahirkan anak dia yang kedua.
oh! Harap harap semua okeyh.
Malam tadi bidan dah suruh ke hospital and doc kata, kalau tade aral petang ni or malam ni selamat la bersalin.

Huuu. Sangat sangat nak teman along time ni. Stay strong mama! mummy doa dari jauh~

“ Bahawasanya Tuhanku, ialah Allah yang telah menjadikan langit dan bumi dan yang diantara keduanya di dalam enam hari kemudian Dia bersemayam atas Arasy. Dia memasukkan malam ke dalam sarang yang mencarinya dengan cepat.
Matahari, bulan dan bintang semuanya ditundukkan dengan perintah-Nya. Ketahui olehmu, Allah yang mempunyai pencipta dan suruhan. Maha Mulia Allah Tuhan semesta alam. "

**baby, keluar elok elok ea sayang. Sian mama saket. Mummy tunggu niiii~ :)

alolololo~.cium kang!

Saturday, 5 November 2011

SELAMAT SEMUA! :)

Salam. 


Dear Peeps. 



Huwaaaa. Esok dah raya korban. Aina still kat billik. hehe. Saja nak balik malam raya. Baru feeling sket. :p
Kelmarin puas berjimba dengan gegurl2 and jebon2 . hehe. Lewat malam baru balik. So, arini malas nak balik umah lagi. baju tak kemas. Plus Mr G keja. Sian plak nak rushing2 g laken. 

Oh! sebenarnya hapdet kali ni just nk wish Happy Hari Raya. Maaf segala salah dan silap. Hope this Aidiladha, kita semua lebih menghayati maksud 'korban' yang sebenar. :)


Happy holiday jugak untuk semua. Nikmati cuti ni dengan sebaiknye sebab lepas ni banyak lagi kerja yang menunggu. huuu. Take care. xoxo~!




Rakan berjimba :




Walking with a friend in the dark is better than walking alone in the light



Thursday, 3 November 2011

Hari tu kannn. . . .

Salam. Dear Peeps.


Aritu kami kami (SGG-ians) involve 1 perkhemahan. Oh! sangat lah seronok yang amat. Setelah bertahun tahun tak berkhemah, tahun nie kena jugak la turun padang. Tahun akhir kan. rase nak join je semua aktiviti yang ade. eheh. :)

Overall perkhemahan nye sangat lah OSHEM! Kalau nak cerita satu satu dari day 1 mmg tak abes la. hehe. :) Yang penting, ape yang aina tau aina sangat sangat sayang kawan kawan aina. Terutama MINAH MINAH SENGET dan JEBON JEBON kesayangan. huuuu. Adek adek junior pon ok jugak. Cuma, yela maybe malu malu lagi nak bertegur dengan kami. eh, jgn risau kami kami baik. Tak makan orang. heeee. :)




Pengalaman yang tak dapat dilupakan, oh! masa main CANDLE WAR. Semua org cuak sebab konon konon NORMAN SHAH ilang. Nak nangis kot rase. Semua gelabah gelabah. Rupanya si Norman g ke seberang sungai sana haaa. aigoo. NORMAN, kami sayang kau bha. =.="

Masa nite walk pon best jugak. HAHA. Mmg aina tak boleh berlepas dengan ATIN (one of MINAH SENGET KESAYANGAN) hehe. Sampai tersadung sadung kaki nye. Masa survival, makan dalam utan pon seronok! 1st time belaja masak nasi dalam buluh. heee. Sedap jugakkk. :) Yang betol betol tak boleh lupa, kena tejun dalam lumpur! bau die. oh~! speechless.



Ape ape pon, tak kira ape jua aktiviti yang disertai yang penting nye niat. Kalau baik niatnya, insyaALLAH baik la hasilnya. 


Thanks for the memories guys. :)

Dalam bas. OTW pegi. :)

Benti makan sat~


Yo and I
Makcik katik & Makcik ketot
Nurulaina Rashidi


Welcome.
Sengeh Sengeh.


Masak nasi. 

Lauk oh Lauk.

Western skettt





Meow meow
:)



Here's to the nights that turned into mornings with the friends that turned into family.