Friday, 29 July 2011

thanks for the memories~ :)











Farewell is beautiful
A glimpse into the future
Farewell is wonderful
It sets for Adventure

For old faces must go
Yet new places to go

A chapter opened
And a chapter closed

O Farewell O farewell
How nice if I could tomorrow tell

And today
Yes verily day
With feelings set at bay
These very words I say

I say with pleasure and pain
Yes with tears
With grief and joy
Tears of grief and joy .


babai MPKu! babai JPPh! till we meet again~ *waving hands* :)


Monday, 25 July 2011

oh! oh! oh!

Aina, 

Everything happens for a reason, people change so that you can learn to let go, things go wrong so you can appreciate them when they're right, and sometimes good things fall apart so better things can come together. :)

Friday, 22 July 2011

*deugun deugun*

Today is the day~

22 Julai 2011. 6pm

wish me best of luck! :)




Thursday, 21 July 2011

Gonna Miss You~

Salam. 

Dear Peeps!


Now 7.07pm! Still at office lagi. Rajin tak? eheh! sebenarnya aina and kakitangan JPPH ni sibuk buat persiapan sempena Program Larian Rakan 3K, this weekend. So, tadi sibuk membungkus goodies bag untuk bg pada peserta sabtu ni. Sementara tggu makcik kak aishah datang, *janji 7.30* aina ber-blog dulu kat office ni

Ehem! esok insyAllah last-day aina kat  sini. *sigh* 
tatau nak rasa apa. Sedeyh ade, happy pon ada. Ikutkan akak-akak dan abang abang ni, diorg suruh stay lagi seminggu. Tapi, aina mcm nak kena balik rumah mak. Coz puasa ni aina tak boleh balik mersing sebab dah janji nak tolong jiran berniaga kat bazar Ramadhan. Hurm. Gonna miss suasana MPKU. 

Rindu pada Kak Aishah and her jokes. Abg aril yang kepala masuk air. Along yang serabut ayam. Kak azah yang sempoi. Malu malu dengan Waklun. Celoteh kak ika and kak sweet. Cerita 'bersamamu' Hajah. Aunty Chelvi yang asek MIA, bebelan Priya. rindu nak usha abang janggut.Rindu nak sarapan kuew teow sup kat taman emas, rindu nak J-robik pepagi isnin, rindu nak makan ramai ramai after ngaji setiap jumaat, rindu nak angkat phone kat sini. oh! lupe! yang paling  penting rindu nak dapat 'kiriman salam' dari someone. aiseh! :)

InsayaAllah, ada rezeki kita berjumpa lagi akan datang! Hope this relationship lasting ever after! :)

p/s : Si Pengirim Salam.

I'll pause and lay my love for you down for a bit
Though I know I'll miss you and though I know it will hurt,
I will lay it down just for a moment
Though I am fearful, though I am afraid, though I feel it will end like this.
Until one day, until the day I become a more beautiful person, I will hide my feelings for you.
Someday, someday, I'll come back.
Now is not yet, not yet, the time. I'm sorry, I'm sorry, I'm sorry.
This is all I can say to you right now.
Someday, someday when I come back.
I'll tell you: I love you, I love you, I love you.
I'll show these feelings to you.


                                                                       -Lots Of Love.



Tuesday, 19 July 2011

:)



Tell me is it only me
Do you feel the same?
You know me well enough to know that I'm not playing games
I promise I won't turn around and I won't let you down
You can trust and never feel it now
Baby there's nothing, there's nothing we can't get through.

                                                                                                         i do, colbie caillat

Aummm~ PART I



Salam

Dear peeps~

Hye! Last Saturday aina ikut IBU, SYABAD and MAR pegi Singapore. Mula mula AMY nak join jugak sebab die baru buat passport. Tapi masa nak gerak tu die tak boleh nak join sebab petang sabtu dia kena balik ke Segamat cepat. Banyak juga la tempat yang kitorang pergi. Sampai saket saket kaki we all berjalan sakan. Sampai sampai Singapore je kitorg cakap dengan abg shahril and kak yana (tour guide ktorg) yang kitorang nak pegi tempat yang tak payah keluar duit. Save budget~

HENDERSON WAVE
jambatan pejalan kaki yang tertinggi di Singapura adalahtempat bersiar-siar baru yang tidak lama lagi menjadi popolar di bandar ini kerana bentuk yang luar biasa. Kalau nak tau, jambatan ni bentuk macam DNA strand. Kalau dari atas jambatan ni, kita boleh tgk pemandangan Singapore. Panjang jambatan ni ialah 274 m. kalau rasa rajen, boleh la walking ke atas but kitorg haritu nak jimat tenaga, naik kereta je. Sampai atas, jalan baru jalan kaki melintas jambatan tersebut. Hehe. Bila ada kat atas jambatan ni rasa aman and tenang je. Seriously, aina nak sangat my future husband purpose aina kat sini. Eheh! Macam best je~

cantik kan? :)

tolong lamar saya disini~ ;)


pemandangan dr atas henderson wave~

segar yang amat!

:)



FABER MOUNT
Second place yang kitorang pergi ialah Mount Faber Park. Salah satu taman tertua di Singapura.Dari sini, kita boleh mengambil kereta kabel ke Pulau Sentosa. Yang bestnya kat sini kita boleh menikmati pemandangan yang indah di bahagian selatan Singapura dan South Island. Di puncak taman ni, ada merlion. Agak penat jugak la kami tunggu turn nak bergambar dengan binatang ni. Eheh.

MOUNT FABER
mini MERLION


kanak kanak.

cabel car ter-awal di spore


^_^


view dari puncak faber mount


MARINA BARRAGE
Ni tempat faveret kitorg coz aina rasa kat sini unik sangat sangat. Marina barrage ni sebenarnya kawasan takungan air yang dibina di tengah tengah Bandar. Yang unik nya, atas  kawasan tadahan air ni terdapat padang rumput yang agak luas. Selalunya, petang petang ramai orang datang main kite and bawak family ber-picnic. Tapi, last Saturday Singapore ade buat rehearsal untuk national day, so tidak dibenarkan main kite. so sad~ 


here we are!

gambar tade motif. :P

view dari marina barrage.

picnic!
chantek kan?


to be continue. . .

Friday, 15 July 2011

TERIMA KASEH, KAWAN! :)

Salam

Dear PEEPS!

Hye. Not in mood today! Rasa DOWN yang teramat sangat!! Semalam aina call one of my friend and dapat news yang sangat sangat cukup boleh buat aina rasa nak terjun dr tingkat 8 bangunan MPKU ni. *sigh*

Ape perasaan kamu kamu bila dapat tau yang KAWAN BAIK kamu kamu kutuk and buat cerita yang kurang best pasal kamu? Damn! Kompem hangin satu badan kan? Ergh!! Geramnya! Aina ni tade la baik sangat pon. Bukan la nak cakap pasal org semua tak boleh kutuk aina. NO! aina tak kisah pon. Im not perfect person. Alangkan orang yang baik pon di-umpat-umpat, inikan pulak aina. Cuma yang kecewa nya bila dapat tau ‘makhluk tuhan ni’ orang yang aina sayang sangat. Aina percaya 110% lah kat manusia ni. Sumpah aina anggap manusia ni dah macam family aina sendiri. Tapi, haihhh. Ntah la. Bila dengan aina, punya la mcm dia la kawan yang paling best + paling bagus yang aina penah ada dalam dunia ni. Hakilat nya, macam HARAM~! Sumpah sekarang ni aina tak tau nak buat ape. No idea nak berhadapan dengan manusia ni mcm mana akan datang.  Down sangat sangat. Apa yang aina rasa sekarang lagi sakit dari masa aina putus tunang aritu! Rasa mcm kena dump + betray ngn akak sendiri! Hilang dah selera makan! Kompem lepas ni boleh kurus and selim balik! Grrr. !_!

Huh! Takpe lah, semoga  ALLAH membalas ‘jasa and budi baik’ manusia manusia berkenaan.Rakan rakan, minta maaf. saya tidak boleh mempercayai anda selepas ini.

Dah! Nak tenangkan pikiran. Nak cari sundae lime kat McD. Babai~!

p/s: tuh la orang cakap, buat baik berpada pada. =.="



The day you betrayed my trust was the day that I lost all my
 trust for you.I believed that you would take care of ym heart and that's why I left it with you.Well, I am taking it back because at this very moment I can't trust you with my heart.In fear that you will hurt me once more.

Thursday, 14 July 2011

Jamiah aka Jemmy aka Amy aka Cik ah. ah ah ah :)

Salam.
Dear peeps!


Hye. harini terasa sangat bahagia sebab harini mereka mereka ni nak meraikan perpisahan kami si pelajar pelajar praktikal. Next week genap 10 minggu aina intern kat sini. Yeah! Yang  tak best nye lepas ni entah bler tah nak dapat jumpe lagi mereka mereka ni. Haish. =.=!

Cerita pasal praktal ni, kat mpku ni aina ade berkenalan dengan seorang MAKHLUK TUHAN PALING SEKSIS. Eheh! Nama dia, tuh g bace entry ni. Bukan main banyak nama minah ni kat sini. Hehe. Tapi kalau ikut dalam i/c die yang aina curik curik tgk, nama dioe sebenar ialah JAMIAH  binti SULAIMAN. Sumpah minah ni clumsy sangat sangat. Hehe. Tapi die best! Baik je. Selalu kena tipu sebab die ni selalu percaya pada orang tak kena tempat. ekeke. Selama 9 minggu ni banyak jugak la ktorg spent taim together.Banyak jugak la benda benda tak berapa nak betul yang aina ajar kat die ni. Hehe. Jgn jeles pakwe amy! Sebab die ade kereta and die ni rajin makan. So, bertepatan lah dengan aina. Hehe. Wuuuu. Lepas ni mesti rindu gler kat minah sorang ni. Amy, jaga diri baik baik. Siapkan rancangan kita untuk pergi bercuti bersama sama. Wish you best of LUCK! kawen cepat sikit. aku nak berjalan ke Segamat! eheh :)



minah ni hantu durian!

soOdap! :)

kak ecah n minah senget.

oh! ni masa kami bersama sama timbunan bil. *pengsan*
"People never know how special someone is until they leave, but maybe sometimes its important to leave, so they are given that chance to see how special that someone really is!"

Tuesday, 12 July 2011

:: HE knocked my 'DOOR' ::



YES HE DID! 

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.



The day when I first saw you
Your bright smile full of shyness
we’ll get closer after today
every day, I have heart-fluttering expectations
what to say to you
how to get you to laugh
I fear it’ll get awkward when I try to hold your hand
all I can do is smile shyly

.
.
.
.

psstttt. pssttt. WHAT SHOULD I DO?!!


Monday, 11 July 2011

%^*&@#~

Salam.

Dear peeps.

Hye! Lama tak update. Busy sangat sangat. Plus mcm tade mood langsung nak menaip. Niii. Nak bercerita. Last week mmg aina hangin satu badan dengan seorang kakak ni. Aigoo. Kamu kamu pernah jumpa tak dengan manusia yang asek nak meng-hentam hasil kerja orang je. Aina tak kisah pon sebab aina tau yang aina ni bukan la buat kerja best sangat pon. Nak tegur, tegur la. Tapi bagi la idea pulak. Wuuu. Ni tak. Dok komen itu komen ini. Sendiri punya kerja tak siap! Pastu bukan nak tolong pon. Ergh! Geram geram! Rase nak geget geget je pipi die. 

1st taim aina kecik ati masa aina tengah ber-hempas-pulas buat logo 5S. Dah la buat last minute plus tade idea plus aina ni bukan pandai sangat pon. Orang lain tade ckp ape pon. Bos pon tak kate ape, aleh aleh die datang ckp ‘kenapa benda ni mcm ni. Tak cantik la. Nape tak mcm ni. Bla bla bla.’ Aina dengar panasss je. Nak nangis je rasa. Last last aina kena stay up kat ofis until 7.30pm. Kalau claim OT, dah bape puluh dah dapat tau! :’( Tapi 

2nd taim masa nak buat penanda kehadiran mereka mereka ni. Dah la aina penat nak menunggu gambar gambar depa ni. Pastu ber-problem nak meng-laminate plak. Bler bos nak die plak bising bising ckp ‘napa nak buat susah susah, orang lain dah siap pasang dah’ wuuu. Bayang kan laaaa. Bukan die nak tolong!  Aina nak siap kan 30++ set sowang. Seb baik kak aisah ade tolong. Mmg sampai ke hari ni aina rasa badi sangat dengar suara die. Kalau dengar je, rasa nak lari jauh jauh! Lepas setel segala kejadah merepek ni, aina nak tumpu pada task yang en am bagi tuh je! malas nak buat kerja orang lain~ Ergh! Sabar jee laaa. Elok elok dengan senang hati nak tlg, tros rasa tak ikhlas nak buat. Nasib baik dah tak lama dah kat sini. 3 minggu je lagi. lepas tuh, CAUCHENCAU~ :)


so, moral of the story! hormat la org lain jugak weyh! kalau dah malas nak buat, jgn la nak kutuk hasil kerja orang lain! hilang hormat org lain kat kau nanti. Hidup ni jangan nak macam YES sangat laa.Even awak tuh umur lagi tua, bukan bermakna awak tak boleh nak hormat org lain! Tunjuk la cth yang baik pd adek adek mcm kami ni~ :)


okeyh dear! gtg. ADIOSs AMIGOSs~ xoxo!


p/s: ni la org ckp, umur tu tak melambangkan kematangan.